srijeda, 24. lipnja 2015.

Ajmo napraviti MOST Pašman kopno

3varijante

Pozdrav svima  s otoka Ugljana, Pašmana i onima s kopna!

Ponukan razgovorima s ljudima, raznim člancima našao sam zajednički nazivnik i zajedničku potrebu sakupljanja sličnih razmišljanja i ideja na jednom mjestu, te ih pretvoriti  u tekstove na ovom blogu.

Cilj ovog bloga je popularizacija ideje izgradnje mosta ( ili tunela, valjda bi tu struka trebala odlučiti ) Ugljan i Pašman – kopno i  stjecanje što više sljedbenika ovakvih ili sličnih pisanja, a nastojat ću ih privući pisanjem o temi izgradnje čvrste veze otoka s kopnom, otprilike ovim sadržajima:

- raznim informacijama o izgradnji mosta, tunela, čvrste veze s kopnom,

- postavljanjem raznih anketa,

- razgovore s običnim, neobičnim ljudima, te ponekom poznatijom osobom,

- razmjenom raznih  mišljenja,

- kratkim pričama o drugim završenim mostovima i onima koji su u planu,

- raznim kritičkim komentarima, pozitivnim i negativnim,

- međusobnim upoznavanjem i povezivanjem s ljudima koji misle da je čvrsta veza s kopnom potreban,

- i još štošta što se pokaže ispravnim, poštenim i korisnim u ostvarenju gradnje mosta, tunela ili nekog trećeg rješenja.

Ciljeva je puno, neki će se i ostvariti, neki će nestati ili se promijeniti, ali glavni cilj će se prije ili kasnije ostvariti, a to je most koji će povezati otoke Ugljan i Pašman s kopnom.

Kažu daleki istočnjaci ( koji inače drže razne  rekorde u visinama, dužinama i tehnikama izgradnje mostova ), da i najdulji put počinje prvim korakom.

p.s.

Gornja slika je preuzeta iz časopisa Građevinar br.54 iz 2002. godine - izvor : Optimizacija prelaska na otok Pašman

ajmo napraviti most

3 komentara:

  1. U kojoj fazi je ideja izgradnje mosta? Jel još samo u razmišljanju ili se nešto već poduzelo glede istog - idejni projekti, izvedbeni projekti, itd...?

    OdgovoriIzbriši
  2. Ha, u visokoj fazi :)
    Nas nekoliko je obavilo 10 tak razgovora, po raznim institucijama, ministarstvima, Hrv.cestama, poslano je na 10setke emailova, nešto se je pomaklo možda za pola milimetra, ali uglavnom je sve na pohvalama, planovima i obećanjima.
    Nadajmo se da će nova Vlada (ne zagovaram niti jednu političku opciju) i politička opcija MOST ( možda tu ima i neke simbolike u njihovom imenu i ovoj našoj želji ) nešto pomaknuti prema naprijed...

    OdgovoriIzbriši